Eveniment

Unu din trei absolvenţi de liceu, adică 38.000 de tineri, termină un liceu cu profil real. Ştefan Pălărie, senator: „Absolvenţii de real devin carne de tun pentru medicină şi drept. Avem nevoie de specializări de informatică şi la filiera tehnologică”

Unu din trei absolvenţi de liceu, adică 38.000 de...

Autor: Adelina Mihai

05.11.2021, 18:00 282

Aproape 38.000 de absolvenţi de liceu de anul trecut, adică 36,5% din totalul absolvenţilor de bacalaureat din România, au terminat cursurile unui liceu cu profil real, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Spre deosebire de celelalte filiere şi profiluri, la profilul real elevii fac mai multă matematică, informatică sau biologie şi sunt consideraţi mai bine pregătiţi, pentru că au şi cei mai buni profesori din aceste domenii.

„O bună parte dintre aceşti absolvenţi devin carne de tun bună pentru facultăţile de medicină şi drept sau pentru specializări diverse, nu neapărat pentru informatică. În această cultură ierarhică bazată pe privilegii, cine vrea să facă şcoală se duce spre profilul real, de regulă la clasele A,B sau C din liceu şi de acolo copiii sunt „întinşi“ în toate direcţiile, învaţă mai bine şi informatică, şi matematică, şi biologie. Avem nevoie de specializări în domeniul informatic nu doar la filiera teoretică, ci şi la filiera tehnologică, de exemplu, pentru ca absolvenţii de liceu să poată fi absorbiţi de piaţa muncii cu calificări precum analist programator”, a explicat Ştefan Pălărie, senator USR-Plus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO