Eveniment

Unu din patru romani trage un pui de somn in timpul programului

07.01.2005, 00:00 22



Mai mult de un sfert din romani dorm la serviciu si tot atatia sustin ca de multe ori este o provocare sa-si tina ochii deschisi in timpul programului, releva un sondaj online realizat pe siteul de recrutare BestJobs, administrat de compania Neogen.



Din cele peste 4.000 de persoane care au participat la acest sondaj, 28% au marturisit ca li s-a intamplat sa adoarma la birou, iar 6% au spus ca au facut acest lucru chiar in timpul unei sedinte.



Mai putin de jumatate din repondenti, respectiv 38%, declara cu nu li s-a intamplat sa atipeasca la locul de munca.



"Programul prelungit, sedintele interminabile, fara pauze, interioarele aglomerate si ecranele computerelor fac parte din categoria factorilor care determina angajatii sa adoarma la serviciu. Consecintele somnului in timpul programului nu sunt doar financiare, ci sunt si marturia non-motivarii sau suprasolicitarii angajatilor", spun expertii BestJobs.



Brasovenii si timisorenii sunt cei mai somnorosi la serviciu: 38% din brasoveni au recunoscut ca au dormit la birou, tot atatia adormind si in timpul unei sedinte. La randul lor, timisorenii au recunoscut ca au dormit la birou in procent de 30%.



Cei mai constiinciosi par a fi bucurestenii. Acestia au declarat in proprtie de 60% ca nu au adormit niciodata in timpul programului de lucru.



Pe categorii profesionale, contabilii si cei din marketing par a fi cei mai obositi, 25% din contabili si 18% din cei care lucreaza in marketing declarand ca mai trag cate un pui de somn in timpul programului. La polul opus se situeaza persoanele care lucreaza in domeniul resurselor umane - 87% din acestia sustinand ca nu au dormit niciodata la serviciu. Dintre cei care dorm in timpul unei sedinte, personalul administrativ are cel mai mare procent- 10%.



Aceste rezultate nu trebuie sa-i sperie pe angajatori pentru ca mai multe studii au demonstrat in ultimii ani ca eficienta la serviciu poate fi sporita daca angajatii trag un pui de somn dupa masa de pranz. Chiar si expertii de la NASA sunt de parere ca 40 de minute de odihna garanteaza o crestere a productivitatii cu 34%. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO