Eveniment

Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi Politehnica Bucureşti, primele universităţi din România în clasamentul internaţional Times Higher Education Impact Rankings 2021

Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii...

Autor: Răzvan Botea

21.04.2021, 17:22 243

Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi Politehnica Bucureşti, sunt primele universităţi din România în clasamentul internaţional Times Higher Education Impact Rankings 2021. În top se mai află şi universităţile Transilvania din Braşov sau Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti.

Universitatea din Bucureşti se află pe locurile 301-400, iar ASE, UBB Cluj-Napoca şi UPB sunt situate pe locurile din marja 401-600, într-un top în care au fost evaluate 1.115 universităţi din lume, arată topul publicat miercuri de Times Higher Education, unul dintre cele mai cunoscute topuri din spaţiul academic global.

„Universitatea din Bucureşti se află pe locul 44 din 966 de instituţii la categoria “Quality Education” şi pe locul 38 din 776 de instituţii la categoria “Gender Equality”, în timp ce la categoria “Peace, Justice and Strong Institutions” se clasează în marja 101-200, iar în domeniile “Reduced Inequalities” şi “Decent Work and Economic Growth”, UB se încadrează în marja 201-300”, transmit reprezentanţii Universităţii din Bucureşti.

Criteriile în funcţie de care sunt clasificate instituţiile de învăţământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite. Topul evidenţiază impactul universităţilor asupra societăţii, pe baza succesului acestora în atingerea unor obiective precum “Good Health and Wellbeing”, “Gender Equality”, “Decent Work and Economic Growth”, “Reduced Inequalities” sau “Peace, Justice and Strong Institutions”, “Partnership for the Goals”.

În clasamentul general Times Higher World University Rankings 2021, doar două universităţi din România se află pe locuri mai sus de 1.0000: ASE Bucureşti, care se află pe locurile 600-801 şi Facultatea de Medicină Iuliu Haţeganu Cluj-Napoca (801-1.000).

Topul general este condus de Universitatea Oxford din Marea Britanie, urmată de două universităţi din SUA: Stanford şi Harvard. În clasamentul general, care include peste 1.500 de universităţi din 93 de ţări, sunt incluse doar 13 universităţi din România, printre care Transilvania din Braşov, universitatea de Vest din Timişoara, Alexandru Ioan Cuza din Iaşi sau Dunărea de Jos din Galaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO