Eveniment

Uniunea Europeană vrea să termine rapid cu Brexitul. Oficial european: UE consideră că perioada de tranziţie post-Brexit se va încheia pe 31 decembrie

Uniunea Europeană vrea să termine rapid cu Brexitul....

Autor: Mircea Olteanu

24.01.2020, 14:45 168

Uniunea Europeană consideră că perioada de tranziţie după Brexit se va încheia la sfârşitul anului 2020 şi nu va fi prelungită, a declarat vineri un oficial european de rang înalt, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene în perioada de tranziţie post-Brexit, care se încheie pe 31 decembrie 2020.

Premierul britanic Boris Johnson speră să obţină până la sfârşitul acestui an un acord comercial care să reglementeze relaţiile Marii Britanii cu Uniunea Europeană după Brexit şi a exclus de mai multe ori ideea unei prelungiri.

"Putem presupune în acest moment că perioada de tranziţie se va încheia pe 31 decembrie 2020", a spus oficialul, sub protecţia anonimatului.

Oficialul UE a explicat că orice prelungire a perioadei de tranziţie ar însemna că Londra va trebui să continue să contribuie la bugetul UE.

Anterior, un reprezentant al Comisiei Europene a semnalat că Uniunea Europeană probabil nu va avea timp să finalizeze până la sfârşitul anului negocierile cu Marea Britanie privind relaţiile post-Brexit. Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că negocierile vor putea începe abia în martie, astfel că nu se pot finaliza până la expirarea perioadei de tranziţie post-Brexit, valabilă până pe 31 decembrie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO