Eveniment

Uniunea Europeană pregăteşte un pachet de măsuri pentru a proteja businessurile de impactul coronavirusului

Uniunea Europeană pregăteşte un pachet de măsuri...

Autor: Alex Ciutacu

10.03.2020, 11:44 957

Bruxelles-ul ia în calcul flexibilizarea regulilor ajutorului de stat pentru a putea permite guvernelor din Uniunea Europeană să protejeze businessurile în faţa impactului coronavirsului, în contextul în care oficialii europeni iau în calcul mai multe scenarii de ajutor pentru a proteja economia, potrivit FT.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei, a spus luni că structura europeană explorează moduri prin care să le permită statelor să acorde ajutoare în „circumstanţe excepţionale”, adresând ceea ce ea a numit „vastul impact” al virsului asupra economiei.

Oficialii Uniunii Europene conturează o listă de potenţiale opţiuni pe care le vor avea la îndemână statele membre pentru a-şi ajuta sectoarele lovite cel mai grav de tensiunile acumulate. I

Ideile vor fi înaintate către miniştrii de Finanţe în cadrul unei întâlniri programate la Bruxelles săptămâna viitoare.

Economiştii au cerut în mod repetat conducerii blocului european un răspuns mai puternic în faţa crizei care se prefigurează până în acest moment.

Statele Unite, cea mai mare putere economică din lume, a anunţat deja un pachet de urgenţă de peste 8 miliarde dolari, iar preşedintele Donald Trump a anunţat că pregăteşte un plan fiscal curajos, care ar cuprinde reducerea impozitului pe venit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO