Eveniment

Unirea Shopping Center vrea recuperarea a trei milioane de lei de la fosta soţie a lui Adamescu

Unirea Shopping Center vrea recuperarea a trei milioane...

Autor: Mediafax

29.08.2017, 17:12 275

”Subscrisa UNIREA Shopping Center S.A., prin prezenta, vă informăm că societatea a demarat notificarea şi recuperarea sumelor ridicate fără justificare de către Carmen Palade (fosta Adamescu) din societate. La data de 31.07.2017, fostul preşedinte Consiliul de Administraţie şi director general, Carmen Palade (fost Adamescu) figura cu un sold de avansuri nedecontate în valoare totală de 3.049.547 ron” se arată într-un comunicat al companiei, remis Bursei de Valori şi semnat preşedintele Consiliului de Administraţie, Alexander Adamescu.

Divergeţele între Alexander Adamescu şi mama sa vitregă au început la scurt timp după moartea omului de afaceri, Dan Adamescu. La finalul lunii ianuarie, fiul omului de afaceri susţinea că Palade Carmen şi-a însuşit trupul omului de afaceri Dan Adamescu "pentru a se folosi de el în scop economic".

"Şi-a declarat «dragostea» faţă de un om căruia, în realitate nu i-a adresat niciun cuvânt timp de doi ani, dar căruia – în tot acest timp - contestând decizia judecătorilor în divorţul intentat chiar de dumneaei, îi cerea în instanţă jumătate din avere şi «daune morale pentru umilinţele şi afectarea imaginii publice la care a fost supusă din cauza condamnării soţului». Comunicatul doamnei Palade confirmă aceste intenţii, transmiţând practic că ea va prelua frâiele afacerilor fostului soţ, deşi nu are niciun alt rol în afară de funcţia deţinută la Unirea Shopping Center, astfel intenţionând să continue să încalce legea prin aceea că de aproape un an conduce o mare firmă listată la Bursă de Valori Bucureşti, ridiculizând întreagă piaţă financiară românească şi instanţele româneşti care îi susţin abuzurile", a transmis la acea vreme Alexander Adamescu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de PR-ul familiei, Mihaela Petrovan.

Procesul de divorţ dintre Carmen Palade şi Dan Adamescu s-a pronunţat în iunie 2016, însă decizia instanţei a fost atacată de soţia omului de afaceri.

Dan Adamescu a murit, la începutul acestui an, în detenţie. Adamescu fusese transferat în stare critică la un spital privat, după ce familia a acuzat că bărbatul, care suferise o intervenţie la picior, a luat mai multe bacterii din închisoare.

Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul fiind de 800 de milioane de lei.Omul de afaceri a fost condamnat definitiv la patru ani şi patru luni de închisoare în luna mai 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO