Eveniment

Ungaria dă o mână de ajutor României în mijlocul crizei sanitare: Au fost oferite 50 de locuri ATI pentru pacienţii COVID din România

Ungaria dă o mână de ajutor României în mijlocul...

Autor: Andreea Tobias

13.10.2021, 14:28 87

Ungaria oferă 50 de locuri în secţiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID din România, anunţă Kelemen Hunor. 

Presiunea asupra sistemului de sănătate creşte de la o zi la alta în toată ţara, prin urmare Ungaria oferă ajutor în gestionarea crizei, anunţă preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

„Ne-am consultat de mai multe ori în ultima perioadă cu ministrul ungar al afacerilor externe Szijjártó Péter despre sprijinul pe care îl poate acorda Ungaria României în lupta cu pandemia, astfel că, pe lângă medicamentele necesare tratării infecţiei cu coronavirus, Ungaria ne oferă acum 50 de locuri în secţiile de Terapie Intensivă din cadrul a două spitale apropiate de graniţă, la Debrecen şi Szeged pentru bolnavii Covid”, susţine Kelemen.

Acesta adaugă că sarcina cea mai importantă este salvarea de vieţi omeneşti: „Însă dacă nu reuşim să facem faţă singuri unei situaţii dramatice cum este cea de acum, trebuie să cerem ajutor acolo unde ştim sigur că vom găsi înţelegere şi solidaritate. Ungaria a dovedit, din nou, că este un partener de încredere şi îi mulţumim pentru sprijin!”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO