Eveniment

Unde se vede cel mai mult nevoia de forţă de muncă: Aproape jumătate din locurile de muncă neocupate sunt în Bucureşti – Ilfov şi în nord-vestul ţării. Industria prelucrătoare este sectorul cu cea mai mare nevoie de angajaţi

Autor: Ramona Cornea

24.10.2022, 00:07 445

♦ Cumulat, regiunile Bucureşti – Ilfov şi Nord-Vest aveau aproape 22.000 de locuri de muncă neocupate, dintr-un total de circa 46.000 înregistrat la nivelul economiei în trimestrul al doilea al anului 2022 ♦ În industria prelucrătoare, numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la aproape 11.400 în T2 din 2022 ♦ Sănătatea şi administraţia publică au completat podiumul industriilor cu cea mai mare nevoie de forţă de muncă.

În trimestrul al II-lea din anul 2022, numărul lo­curilor de muncă vacante a ajuns a ajuns la aproape 46.000, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Dintre acestea, aproape jumătate din locurile de muncă neocupate sunt în Bucureşti – Ilfov şi în nord-vestul ţării.

Astfel, cumulat, regiunile Bucureşti – Ilfov şi Nord-Vest aveau aproape 22.000 de locuri de muncă neocupate în trimestrul al doilea din acest an. În Bucureşti – Ilfov erau puţin peste 15.600 de locuri de muncă vacante, iar în Nord-Vest erau aproape 6.240. Pe locul al treilea în topul regiunilor după acest indicator a fost regiunea de Vest, cu 5.450 de locuri de muncă neocupate.

Regiunea Nord-Vest este compusă din şase judeţe: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, iar în regiunea Vest sunt judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO