Eveniment

Unde se pot plăti amenzile COVID-19? La ce unităţi pot fi achitate amenzile contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe durata stării de urgenţă? Răspunsul autorităţilor

Unde se pot plăti amenzile COVID-19? La ce unităţi pot...
18.04.2020, 00:00 4776

Grupul de Comunicare Strategică a lansat un amplu set de întrebari şi răspunsuri cu privire la deplasările şi vizitele pentru Sărbătorile Pascale, în contextul stării de urgenţă.

Întrebare: Unde se pot plăti amenzile COVID-19? La ce unităţi pot fi achitate amenzile contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe durata stării de urgenţă? Precizăm că am fost contactaţi de mai mulţi cetăţeni, care au susţinut că au întrebat telefonic la primării, la poliţie, la poştă, la TelVerde covid şi chiar la MAI şi de fiecare dată li s-a răspuns că nu se ştie unde pot plăti amenda. Precizăm, de asemenea, că nu toţi cetăţenii pot achita amenda online sau nu cunosc exact care este procedura şi că prin OUG 34/2020 s-a prevăzut că termenul de plată şi de executare silită a acestor amenzi nu este suspendat pe durata stării de urgenţă.

Răspuns: Ministerul Finanţelor Publice a făcut precizări în ceea ce priveşte aplicarea prevederilor OUG 34/2020 pentru modificarea şi completarea OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.

Astfel, autorităţile şi instituţiile publice în a căror competenţă revine constatarea şi sancţionarea contravenţiilor rezultate din ordonanţele militare aprobate în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 au fost informate că la întocmirea proceselor-verbale de constatare a contravenţiei şi, eventual, la îndrumarea persoanelor sancţionate, să aibă în vedere indicarea contului de venituri 20A350102 ”Venituri din amenzi şi alte sancţiuni aplicate de către alte instituţii de specialitate”, astfel încât plăţile să fie efectuate corect de către contravenienţi.

Organele abilitate din subordinea ANAF vor fi informate de către Ministerul Finanţelor Publice pentru o aplicare unitară a legislaţiei.

De asemenea, potrivit anunţului făcut de Guvernul României, amenzile pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare pot fi plătite şi online, începând de luni, 6 aprilie, pe site-ul ghişeul.ro AICI.

Plata amenzilor se poate efectua astfel:

- accesarea paginii www.ghiseul.ro
- selectarea secţiuni “Plăteşte Amenzi Ordonanţe Militare”
- completarea formularului online cu datele solicitate
- efectuarea plăţii prin completarea datelor cardului în pagina securizată a procesatorului de plăţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO