Eveniment

Unde se duc banii: WC public la Huedin, de 120.000 de euro. Primarul oraşului: Este scump, dar arată bine

Unde se duc banii: WC public la Huedin, de 120.000 de...

Autor: Vasile Magradean

08.05.2019, 11:47 1518

Primăria oraşului Huedin, judeţul Cluj, a cheltuit peste 540.000 de lei (120.000 de euro) pentru un WC public amplasat în zona centrală, dotat cu opt cabine, cameră pentru schimbarea scutecelor bebeluşilor. Toaleta este accesibil[ şi persoanelor cu dizabilităţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul oraşului Huedin, Mircea Moroşan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că investişia este necesară, precizând că WC-ul „este scump, dar arată bine”.

„Consiliul Local Huedin a aprobat anul trecut alocarea a 540.000 de lei (120.000 de euro – n.a.) pentru construirea unui WC public în centrul oraşului, care este o investiţie utilă şi extrem de necesară. Trebuia să o facem mai demult, dar nu am avut fonduri. Avem în zona centrală un monument istoric, o biserică maghiară, Reformată, unde vin zeci de autocare cu turişti, îmi era jenă că nu le-am putut oferi o toaletă civilizată. Noul WC public are 160 de metri pătraţi, este modern, are 5 cabine pentru femei şi 3 lavoare şi 3 cabine pentru bărbaţi, 3 pisoare şi 2 lavoare, de asemenea o încăpere pentru mamă şi copil, unde se pot schimba scutecele bebeluşilor. Toaleta este accesibilă şi persoanelor cu dizabilităţi. Este scumpă, într-adevăr, dar arată bine”, a spus Moroşan.

Potrivit acestuia, costul construcţiei WC-ului se ridică la circa 300.000 de lei, dar cheltuielile finale au ajuns mai mari din cauza proiectării, avizelor necesare, dar şi a racordurilor la reţeaua de apă şi electricitate.

„Am plătit 100.000 de lei numai TVA, ceea ce este foarte mult, şi nu îi recuperăm ca firmele. Am fost criticat de 8 ani că nu am făcut un WC public, dacă l-am făcut, iar nu este bine. De fiecare dată când aveam vreo manifestare de amploare închiriam toalete ecologice, de acum nu mai avem nevoie. Taxa de intrare în noul WC este 1 leu”, a subliniat primarul din Huedin.

Toaleta a fost deschisă publicului la sfârşitul săptămânii trecute, cu ocazia unui târg organizat în centru, la care au participat câteva mii de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO