Eveniment

Unde este preşedintele când Suceava are nevoie de el: Aşa cum a făcut în campania electorală, Iohannis ar trebui să se urce imediat în avion şi să meargă în mijlocul pandemiei de la spitalul din Suceava, să viziteze secţiile şi să strângă mâna medicilor care au rămas, îmbrăcat în acelaşi echipament de protecţie ca ei

Unde este preşedintele când Suceava are nevoie de el:...

Autor: Cristian Hostiuc

02.04.2020, 01:44 6368

Pe 16 octombrie 2019, preşedintele Klaus Iohannis, atunci în campanie electorală pentru al doilea mandat, s-a dus să inaugureze ambulatoriul integrat de specialitate de la spitalul judeţean de urgenţă Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Pe site-ul preşedinţiei putem vedea o poză de la inaugurare, preşedintele fiind flancat de Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Lungu, eternul primar al oraşului şi Vasile Rîmbu, managerul spitalului, cel mai modern din România, cu investiţii de peste 70 de milioane de euro.

“Avem, iată, la Suceava, un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc şi îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în ţară. Extinderea şi modernizarea acestui ambulatoriu - şi vreau să se ştie clar - s-au făut cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi fonduri europene.”

 

Gheroghe Flutur este un membru de bază al echipei lui Iohannis, care a câştigat de două ori alegerile prezidenţiale. Iar Vasile Rîmbu este om de bază al echipei lui Flutur.

În alegerile prezidenţiale, Suceava i-a adus lui Iohannis 163.186 de voturi, dintr-un total de 6,5 milioane.

Nimeni nu s-ar fi gândit vreodată că după şapte luni totul se va nărui, iar managementul spitalului din Suceava va comite greşeli medicale şi de administrare capitale, care pur şi simplu i-au trimis pe oameni şi în special pe medici, în groapa de coronavirus.

Pentru situaţia de la Suceava - “Lombardia României” - nu este responsabil din punct de vedere medical Iohannis.

Guvernul, Ministerul Sănătăţii sunt responsabili pentru lipsa gestiunii materialelor de protecţie pentru personalul medical.

La nivel local, gestiunea spitalului aparţine managerului şi directorului medical, la care se adaugă corpul medical de acolo.

Conform ultimelor date de miercuri seară, din cele 2.245 de cazuri de coronavirus din România, 638 sunt doar din Suceava.

Din 357 de cadre medicale infectate, 200 sunt din Suceava, dintre care 45 sunt medici.

Până în acest moment au murit 92 de persoane de coronavirus.

Medicii şi personalul medical invocă haosul managerial şi lipsa materialelor de protecţie.

Adică pur şi simplu au fost trimişi la război fără niciun fel de armă, cu pieptul gol, ameninţaţi cu dosare penale şi concedieri.

Situaţia de la Suceava s-a transformat într-un coşmar şi pentru viitoarele mămici, care pur şi simplu nu mai au unde să nască, nici la stat, nici la clinicile private.

Aşa cum a făcut în campania electorală, preşedintele Iohannis ar trebui să se urce în avion şi să se ducă la Suceava, să viziteze aceleaşi secţii ca în octombrie 2019, să-i salute şi să dea mâna cu aceiaşi doctori, îmbrăcat în acelaşi costum de protecţie ca ei.

La votul de la algerile prezidenţiale, cei din Suceava au fost alături de Iohannis, iar acum preşedintele trebuie să fie alături de ei nu prin televizor sau prin videoconferinţă, ci personal, acolo.

Istoria României consemnează prezenţa conducătorilor ţării pe front, salutând şi încurajând trupele.

Nu cred că este o formă de populism, ci de încredere pe care ar arăta-o preşedintele celor pe care s-a bazat anul trecut.

Pe nimeni nu interesează decizia fără importanţă luată acum de preşedinte de a retrage decoraţiile acordate spitalului anul trecut.

 
  1. S. Eu m-am născut în Suceava, am copilărit, am făcut şcoala şi liceul acolo, am colegi de liceu care sunt medici la spital, am rude care lucrează acolo şi am cunoscut victime din Suceava răpuse de coronavirus.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de vineri

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO