Eveniment

Una dintre cele mai râvnite poziţii din lume: Banca Mondială a numit o profesoară de la Yale în poziţia de economist-şef, specializat în impactul globalizării asupra pieţelor emergente

Una dintre cele mai râvnite poziţii din lume: Banca...

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 19:34 443

Banca Mondială a numit-o în poziţia de economist-şef pe Pinelopi Goldberg, o profesoară de la Yale specializată în efectele liberalizării comerţului asupra pieţelor emergente, potrivit Financial Times.

Goldberg, care are atât naţionalitate americană cât şi elenă, are referinţe academice puternice. Ea a fost prima femeie în poziţia de editor-şef pentru prestigioasa publicaţie American Economic Review, o poziţie care a necesitat tact şi duritate în privinţa deciziilor de a accepta sau respinge articole ştiinţifice.

Printre specializările profesoarei se numără efectele globalizării asupra distribuţiei veniturilor şi inegalitatea din pieţele emergente, ceea ce o face alegerea potrivită pentru a gestiona conflictul comercial internaţional.

„Penny şi-a petrecut cariera examinând unele dintre cele mai importante întrebări din era noastră: cum să ajutăm ţările emergente pentru economia viitorului şi cum asigurăm egalitate la nivelul oportunităţilor, oriunde în lume”, a spus Jim Yong Kim, preşedinte la Banca Mondială.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO