Eveniment

Un sistem alternativ de producere a energiei cu fonduri de la UE

01.10.2009, 00:00 90

Firma Light Speed Imex din Oradea, care anul trecut ainregistrat o cifra de afaceri de peste 500.000 de euro dinvanzarea de produse de vulcanizare si din servicii de mentenanta, asemnat un contract pentru o finantare nerambursabila de 77.000 deeuro pentru un proiect prin care compania doreste sa achizitionezeutilaje necesare serviciilor de mentenanta.

Valoarea totala a proiectului "Dotare cu echipamente pentrudezvoltarea activitatii de mentenanta industriala Oradea, judetulBihor" depus la Agentia pentru Dezvoltare Nord-Vest (ADR Nord-Vest)este de peste 130.000 de euro.

"Vrem sa achizitionam in primul rand un sistem neconventional deproducere a energiei electrice care sa eficientizeze functionareafirmei, precum si echipamente care ne sunt utile in oferirea deservicii de mentenata pentru utilajele industriale", spuneAna-Maria Stolnicu, administratorul Light Speed Imex, care este demeserie inginer constructor.

Ea a infiintat firma in 1992, obiectul principal de activitatefiind comertul de materiale si tehnologii de varf pentru industriesi auto. Compania este distribuitor pentru Romania a firmelor RemaTip Top din Germania, specializata in sectorul industrial siautomative, si SGS Tool Company, specializata in productiamanufacturiera de mare precizie.

Datorita perioadei foarte lungi de evaluare si aprobare aproiectului, mai mult de un an de zile, precum si a situatieieconomice care a dus la scaderea vanzarilor, firma spune ca dorestesa implementeze doar o parte din proiect.

"Este o perioada de criza si nu cred ca piata isi va reveni asacurand. Situatia din piata si durata foarte mare de evaluare ne-adeterminat sa fim rezervati si intentionam sa punem in aplicaredoar o parte din proiect, respectiv am solicitat doar 28.000 deeuro. Am facut o adresa catre ADR Nord-Vest prin care solicitamimplementarea doar a unei parti din proiect. Daca nu se va aproba,vom face pe cont propriu investitia", explica administratorul LightSpeed Imex. "Partea de cofinantare o vom asigura din surseleproprii asa cum am reusit sa dezvoltam si firma. Nu am apelat lacredite si nici nu vom apela."

Firma are in prezent cinci angajati si a externalizat o partedin servicii.

Cine ia banii:

Compania: Light Speed Imex, judetul Bihor

Obiect de activitate: productie consumabile din plasticpentru laboratoare

Proiectul: vanzarea de produse de vulcanizare si dinservicii de mentenanta

Valoarea totala a proiectului: 130.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 77.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 500.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO