Eveniment

Un salariu pe zi. Un jurist câştigă, în medie, 3.600 de lei net lunar. Salariul unui jurist variază în funcţie de studiile, experienţa, dar şi de certificările pe care le are candidatul

Un salariu pe zi. Un jurist câştigă, în medie, 3.600...

Autor: Ramona Cornea

27.01.2022, 18:00 1181

„Ofertele vin din partea companiilor de asigurări, construcţii, din domeniul financiar, cât şi din partea instituţiilor publice.“

Un jurist are un salariu lunar net care ajun­ge, în medie, la 3.600 de lei, după cum arată datele extrase din plat­forma Salario, comparatorul de sala­rii al platformei de recrutare online eJobs.

Cererea pentru astfel de specia­lişti este în creştere în această pe­rioa­dă, iar ofertele vin în mare parte de la companiile din asigurări, construcţii sau din partea instituţiilor de stat, după cum spune Roxana Drăghici, head of sales la eJobs România.

„Modificările legislative frec­ven­te cresc cererea pentru astfel de spe­cialişti. Ofertele vin din partea com­paniilor de asigurări, construcţii, din domeniul financiar, cât şi din partea insti­tuţiilor publice. Salariul unui jurist variază în funcţie de stu­diile, ex­perienţa, dar şi de certi­fică­rile pe care le are candidatul. Mai mult, la acesta se adaugă şi diverse beneficii precum program de lucru flexibil, abo­nament medical, zile de concediu supli­mentar, dar şi diverse cursuri de per­fecţionare a cunoştinţelor“, spune ea.

Cel mai mare salariu mediu pentru un angajat care lucrează pe această poziţie este în Cluj-Napoca, cu o medie de 3.700 de lei net lunar, iar cel mai mic salariu este în Dro­beta-Turnu Severin, cu o medie de 2.300 de lei lunar, arată datele Sala­rio, unde circa 331.519 specialişti şi-au introdus salariile până la această dată.

 În prezent, pe platforma de recrutare eJobs România sunt disponibile 25.062 de locuri de muncă postate de angajatori, dintre care 251 sunt pentru departamentul juridic.

De obicei, pentru o poziţie de jurist, angajatorii cer studii superioare în domeniul juridic. Printre responsabilităţile unui jurist se numără consilierea şi asistenţa juridică a directorului general şi departa­mentelor companiei, redactarea şi verificarea contractelor comerciale de achiziţii, verificarea respectării condiţiilor şi termenelor contractuale, documentarea în privinţa schimbărilor legislative în domeniul în care activează şi implementarea acestora în cadrul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO