Eveniment

Un salariu pe zi în România. Cât câştigă un patiser-cofetar

Un salariu pe zi în România. Cât câştigă un...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.09.2018, 00:06 6230

În acest moment, pe site-ul de recrutări online eJobs sunt deschise aproape 400 de oferte pentru cei care vor să ocupe un job de patiser-cofetar.

Salariul mediu al unui patiser-cofetar cu o experienţă de muncă între trei şi cinci ani este de 2.319 lei pe lună, potrivit Paylab, comparatorul salarial lansat de platforma de recrutare online eJobs.

Cofetăriile din Bucureşti şi cele din Timişoara oferă cele mai mari salarii de pe piaţă, de aproximativ 2.450 de lei, pentru acelaşi nivel de vechime. 

Însă, media scade uşor în restul ţării, chiar şi în ceea ce priveşte oraşele mari precum Cluj-Napoca, Iaşi sau Sibiu, unde pentru acest job salariile depăşesc uşor sau chiar rămân sub pragul de 2.300 de lei pe lună. De asemenea, cu aproximativ 100 de lei mai puţin câştigă patiserii şi cofetarii din Piteşti, Brăila sau Constanţa, unde se înregistrează cele mai mici salarii în ceea ce priveşte acest job.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO