Eveniment

Un project manager de la Renault a castigat bursa EMBA oferita de ZF si WU Executive Academy Viena

Un project manager de la Renault a castigat bursa EMBA oferita de ZF si WU Executive Academy Viena

Dorin Herban, 31 de ani: Norocul meu a venit acum o luna, cand am vazut anuntul din ZF

02.11.2009, 23:10 428

Dorin Herban, 31 de ani, project manager in cadrul centrului deinginerie auto Renault Technologie Roumanie (RTR), a castigat obursa in valoare de 35.000 de euro pentru a urma cursurile unuiprogram de Executive MBA la WU Executive Academy din cadrulUniversitatii de Stiinte Economice si Administrative din Viena.Bursa a fost oferita de ZF si WU Executive Academy.
"In ultimii trei ani am avut rolul de a coordona echipe si amlucrat cu oameni din alte tari, diferiti din punct de vederecultural. Desi nu ma asteptam sa castig bursa, speram sa seintample acest lucru", spune Herban. La competitia lansata de ZF,candidatii au depus 34 de dosare valide, din care numai cinci aufost selectionate pentru interviurile finale, care au avut locieri, si unde a fost selectat un singur castigator de catre unjuriu format din reprezentanti ai WU Executive Academy si ZF.
Herban lucreaza in cadrul Renault din octombrie 2006. Anterior, ela mai lucrat in cadrul filialei locale a producatorului american decomponente aeronautice Honeywell Turbo Technologies, la Institutulde Tehnologii Nucleare si Siguranta Reactoarelor din cadrulUniversitatii Karlsruhe din Germania si a fost asistent universitarla Universitatea Politehnica din Bucuresti.
Cu un background profesional mai mult tehnic, Herban crede totusica are abilitati de leadership. "In prezent, punctul meu slab ilreprezinta cunostintele in domeniul financiar, mai ales in ceea cepriveste evidenta contabila, investitii, analiza financiara, adicatot ceea ce tine de business development. Vreau ca acest program sama lumineze putin din acest punct de vedere si sa ma ajute sa-midezvolt si aceste abilitati. La ASE am facut un master, insa a fostfoarte sumar", mai spune Herban.
El a absolvit Facultatea de inginerie aerospatiala in cadrulUniversitatii Politehnice din Bucuresti, unde a facut si un master.A mai urmat cursurile unui program de masterat in projectmanagement la Facultatea de cibernetica din cadrul ASE.
Ideea de a urma cursurile unui program de MBA i-a venit atunci cands-a intors din Germania, unde a lucrat la Institutul de TehnologiiNucleare si Siguranta Reactoarelor.
"Cand m-am intors sa lucrez la Honeywell in Romania, mi-am datseama ca imi doresc o cariera in management", adauga Herban.
In opinia sa, absolvirea unui program de MBA imbunatatesteabilitatile de leadership, pentru ca, pe langa instrumenteletehnice, de management financiar sau de marketing, da studentilorposibilitatea sa relationeze cu ceilalti manageri inscrisi lacursuri.
"Am vrut sa urmez un astfel de program si am solicitatangajatorului de la acea vreme (Honeywell - n.r.) sa ma ajute cufinantarea acestuia, dar am fost refuzat. Norocul meu a venit acumo luna, cand am vazut anuntul din ZF", mai spune Herban. Elparticipa in prezent la un program de training intern in cadrulRenault. "Imi doresc sa-mi imbunatatesc activitatea la Renault cuajutorul acestui program de EMBA si, pe termen lung, tintesc opozitie executiva in companie."
Programul de EMBA oferit de WU Executive Academy se desfasoara pe operioada de 14 luni si costa 35.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO