Eveniment

Un nou proiect de infrastructură intră în linie dreaptă: A fost semnat contractul pentru realizarea drumului expres Galaţi-Brăila

Un nou proiect de infrastructură intră în linie...

Autor: Petru Mazilu

15.04.2021, 10:46 2810

Oraşele Galaţi şi Brăila vor fi legate cu un drum expres. Contractul privind realizarea şoselei moderne a fost semnat joi, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. 

Anunţul privind drumul expres Galaţi-Brăila a fost făcut pe Facebook. Şoseaua va avea peste 11 kilometri, două benzi pe sens, trei poduri, două viaducte şi ub pasaj.

„Azi am participat la semnarea contractului pentru construirea (proiectare + execuţie) drumului expres Galaţi - Brăila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor două municipii, pentru dezvoltarea întregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunăre şi, implicit, la Tulcea. Viitorul drum expres, o alternativă la DN22B, are o lungime de 11 km, va cuprinde 3 poduri, 2 viaducte şi un pasaj şi va fi proiectat, evident, cu 2 benzi pe sens şi cu parapete despărţitor între sensuri”, a anunţat Cătălin Drulă.

Conform contractului, proiectarea şoselei moderne se va realiza în 10 luni, iar în următoarele 24 de luni drumul expres va fi construit. Şoseaua va fi gata în 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO