Eveniment

Un nou pol de dezvoltare imobiliară se conturează în sudul Bucureştiului: 32.000 mp de teren la marginea Parcului Văcăreşti, gata de construit pentru birouri, spaţii comerciale şi locuinţe

Un nou pol de dezvoltare imobiliară se conturează în...

Autor: Bogdan Alecu

24.03.2019, 00:54 17101
Primăria Sectorului 4 a depus ce­rere pen­tru elaborarea unui Plan Ur­ba­nistic Zonal pentru terenul vi­ran de pe calea Văcăreşti, una din­tre marile zone din Capitală cu po­tenţial pentru dezvoltare imobiliară, dar care este abandonat.

„Serviciul Cadastru şi Fond Funciar din cadrul Primăriei Sectorului 4 al Municipiului Bucu­reşti efectuează o analiză în privinţa regi­mului de proprietate pentru acea zonă“, au spus reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 care nu au precizat cine sunt proprietarii tere­nurilor şi care va fi destinaţia exactă a spaţiului.

Zona este una cu indicativul CB3, adică din subzona polilor urbani principali alături de zone precum Berceni, Barbu Văcărescu, Colentina sau Orhideelor.

Potrivit anunţului de consultare asupra elaborării propunerilor depus la Urbanism, Sectorul 4, în calitate de beneficiar, doreşte sta­bilirea regulilor de construire în acord cu ten­dinţa actuală de dezvoltare a zonei.

Compania care elaborează PUZ-ul este Ve­go Concept Engineering. Aceasta lucrează şi la PUZ pentru zona de sud a sectorului 4 şi a re­a­lizat la nivelul Capitalei proiecte pentru clădiri de birouri, rezidenţiale şi comerciale.

În zona Văcăreşti, potrivit anunţurilor de pe imobiliare.ro, preţul mediu al terenului este de 400-500 de euro/mp, astfel încât întreg lotul de 32.000 mp valorează circa 13 mil. euro. De asemenea, tot potrivit siteului de anunţuri, în acea zonă, cuprinsă între calea Văcăreşti, Parcul Natural, Sun Plaza şi Asmita sunt şase loturi de vânzare, cel mai mare, de 2.243 mp având un preţ de aproape 1,7 mil. euro.

Zona Pieţei Sudului a Capitalei devine un pol „fierbinte“ pentru piaţa imobiliară locală, în condiţiile în care acolo a fost realizat cel mai recent proiect de infrastructură, dar şi una dintre cele mai ample expansiuni ale unui centru comercial - Sun Plaza.

Întreaga zonă de sud înregistrează o creştere puternică pe partea de rezidenţial, mulţi dezvoltatori având în prezent şantiere în zona Metalurgiei, Luică şi Turnu Măgurele.

Într-un interviu acordat ZF anul trecut, Daniel Băluţă, primarul sectorului 4 al Capi­ta­lei, spunea că zona din proximitatea căii Vă­căreşti reprezintă o zonă cu un potenţial foarte ma­re pentru birouri deoarece este aproa­pe de cen­tru şi este conectată cu mijloace de trans­port. Atât proiectele de birouri deja existente la Piaţa Sudului, cât şi viitoarele proiecte reprezintă o metodă de a moderniza sectorul 4. Dezvoltările de birouri aduc contribuţii mai mari la bugetele locale, însă cele mai multe s-au concentrat în sectoarele 1, 2 şi 6. Prin construcţia de birouri în zona Pieţei Sudului va fi posibilă şi reducerea numărului de maşini care tranzitează centrul Capitalei în naveta zilnică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO