Eveniment

Un nou parc de aventură din Harghita va fi finanţat de Ministerul Turismului cu peste 5 milioane lei

Un nou parc de aventură din Harghita va fi finanţat de...

Autor: Raluca Nicolae

13.05.2019, 16:29 364

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat contractul de finanţare pentru un parc de aventură în oraşul Borsec, judeţul Harghita, în valoare de 5.082.502,62 lei, contribuţia Ministerului Turismului fiind de 90% din investiţia de bază, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a ministerului.

„Această investiţie pune în valoare potenţialul turistic al zonei Borsec, o staţiune care oferă turiştilor posibilitatea de a petrece o vacanţă unică în orice sezon. Iată încă o dovadă că România este o destinaţie pentru 365 de zile pe an pentru că oferă posibilitatea turiştilor de se bucura de vacanţă oricând. La Borsec turiştii pot veni iarna să schieze, iar vara se pot bucura de apele minerale şi iată, în curand şi de o sanie de vară”, a spus Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Proiectul presupune construcţia unui sistem de sînii de vară demontabil, cu o lungime de aproape 1.400 de metri (pistă coborâre 825,17 m şi pistă urcare 572,79 m, diferenţă de nivel 125 m). Accesul către vârful pistei se va face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcţională pe timpul sezonului rece, astfel, sania de vară va fi un plus pentru dezvoltarea zonei şi atragerea de turişti şi în timpul verii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO