Eveniment

Un nou oraş intră în carantină începând de joi: Satu Mare a înregistrat o rată de incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 7,44 la mia de locuitori

Un nou oraş intră în carantină începând de joi:...

Autor: Mediafax

18.11.2020, 16:37 439

Oraşul Satu Mare intră de joi, de la ora 0.00, în carantină pentru o perioadă de 14 zile, ca urmare a înregistrării unei incidenţe a cazurilor de Covid de 7,44 la mia de locutori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a primit miercuri ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 19 noiembrie, ora 0.00, în municipiul Satu Mare.

În decizia şefului DSU se arată că măsura a fost luată având în vedere „situaţia epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2 în municipiul Satu Mare, unde se înregistrează o incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2 de 7,44 la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

Limitarea la maximum a deplasării persoanelor, oficierea slujbelor religioase cu caracter privat în lăcaşuri de cult cu participarea a cel mult 16 persoane şi a evenimentelor de stare civilă cu participarea a 10 persoane în interior sau a 20 de persoane în exterior, sunt câteva dintre regulile impuse de autorităţi.

De asemenea, se interzice organizarea de mitinguri, demonstraţii, de evenimente private, de reuniuni cu prilejul unor aniversări, dar şi a activităţii cu publicul a restaurantelor, cafenelelor şi teraselor, a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.

O altă măsură prevede că „în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul în centrele comerciale tip mall în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi agenţi economici, cu excepţia operatorilor economici din domeniile comercializării de bunuri alimentare, farmacii, pet-shop-uri, curăţătorii”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO