Eveniment

Un nou focar de COVID s-a format la Iaşi. Mai mulţi angajaţi ai Institutul de Psihiatrie Socola s-au infectat

Un nou focar de COVID s-a format la Iaşi. Mai mulţi...

Autor: Petru Mazilu

21.10.2020, 14:49 137

Un focar de Covid-19 a apărut la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Şapte salariaţi de la Laboratorul de Analize Medicale s-au infectat şi au fost izolaţi la domiciliu. Tot în judeţul Iaşi, au apărut noi cazuri de persoane infectate în două focare descoperite luna aceasta.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi anunţă că a declarat focar de Covid-19 la Institutul de Psihiatrie Socola. Şapte salariaţi s-au infectat şi au fost izolaţi la domiciliu după ce au fost evaluaţi medical. De asemenea, spaţiile au fost dezinfectate.

Direcţia de Sănătate Publică mai anunţă că a crescut numărul persoanelor infectate din focarele existente de la fabrica de ambalaje şi de la Centrul de Servicii Sociale Budăi. În unitatea de producţie au fost confirmate alte 18 îmbolnăviri peste cele 11 declarate în urmă cu o săptămână.

O situaţie mai gravă este la Centrul de Servicii Sociale Budăi. Focarul a fost declarat pe 5 octombrie şi, iniţial, avea 49 de persoane, 27 de beneficiari şi 22 de salariaţi. Miercuri, autorităţile sanitare au anunţat că în interior s-au mai infectat încă 12 beneficiari şi doi salariaţi. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic şi s-a decis izolarea lor în centru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO