Eveniment

Un nou focar de COVID prinde contur la Cluj: Peste 40 de persoane sunt infectate într-un centru de vârstnici. Instituţia s-a închis

Un nou focar de COVID prinde contur la Cluj: Peste 40 de...

Autor: Petru Mazilu

17.09.2020, 10:57 1083

Un centru de vârstnici din judeţul Cluj a fost închis din cauza Covid. 45 de persoane sunt infectate. Un alt centru care aparţinea aceluiaşi proprietar a fost închis miercuri, tot din cauza virusului SARS CoV-2.

Căminul de bătrâni se află în localitatea Gilău. Acolo au fost depistate 45 de cazuri de Covid-19, dintre care 37 sunt rezidenţi, iar restul angajaţi. Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică, iar autorităţile judiciare au deschis un dosar penal zădărnicirea combaterii bolilor.

„Avem un nou focar activ la un centru de vârstnici din Gilău, deţinut de acelaşi proprietar ca şi cel din Dezmir. Sunt 45 de pozitivi, dintre care 37 rezidenţi (cu vârste între 65-91 ani) şi 8 angajaţi. Aceştia vor fi transportaţi la spitalele Covid pentru evaluarea medicală şi stabilirea parcursului terapeutic. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune prevăzută de art. 352 NCP”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

Miercuri, un cămin de vârstnici din Dezmir care aparţine aceluiaşi proprietar a fost închis tot din cauza Covid-19. Acolo au fost descoperite 48 de cazuri de infecţie cu coronavirus.
În ultimele 24 de ore judeţul Cluj are peste 100 de cazuri de infectare declarate în mod oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO