Eveniment

Un nou focar de COVID în România

Un nou focar de COVID în România

Autor: Cosmin Pirv

23.08.2020, 17:19 447

Un focar de Covid a fost înregistrat la DSP Prahova, unde 7 dintre cei 31 de angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat Prefectura Prahova.

Conform raportării DSP, primul caz a fost la o asistentă detaşată de la ASSC Ploieşti, a transmis Prefectura.

După aflarea rezultatului, s-a făcut dezinfecţia spaţiului de lucru, s-a întocmit o listă de contacţi şi au fost testaţi 14 dintre ei.

„Dintre aceştia, şase au avut rezultate pozitive, patru fiind la personalul detaşat de la ASSC Ploieşti şi care avea activitate la call-center, iar celelalte două persoane sunt din rândul personalului DSP şi aveau activităţi de instruire şi supraveghere în departamentul amintit”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Au fost identificaţi şi izolaţi contacţii acestora şi s-a făcut dezinfecţia întregului spaţiu al DSP.

Activitatea de la call-center-ul DSP Prahova este în acest moment redusă, dar urmează să fie reorganizată, a mai transmis Prefectura Prahova.

Un alt focar de COVID-19 a fost identificat de epidemiologii din judeţul Prahova, la Băicoi, 22 din cei 52 de beneficiari ai centrului medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte din localitate fiind testaţi pozitiv. De asemenea, un alt focar este activ la Centrul rezidenţial pentru vârstnici din Breaza, unde sunt aproape 60 de cazuri pozitive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO