Eveniment

Un nou focar de COVID-19 s-a activat la Sibiu. 10 pacienţi şi patru medici ai secţiei de hematologie din Spitalul de Urgenţă sunt infectaţi

Un nou focar de COVID-19 s-a activat la Sibiu. 10...

Autor: Andreea Tobias

20.10.2020, 12:19 75

Un focar de coronavirus a apărut la secţia Hematologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Sunt infectaţi zece pacienţi şi patru medici. 

În cadrul secţiei de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecţie care are zece cazuri pozitive din rândul pacienţilor şi patru membrii ai personalului medical, anunţă Prefectura Sibiu.

Cei patru angajaţi au fost confirmaţi pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale, contacte cu primii cinci pacienţi pozitivi.

Ceilalţi pacienţi pozitivi au făcut parte din contacţii primilor cinci pacienţi pozitivi.

Secţia a fost dezinfectată, triajul epidemiologic la intrarea în tură a cadrelor medicale s-a făcut mai riguros şi s-au pus în aplicare şi pentru personalul secţiei procedurile planului de prevenirea a infecţiilor COVID-19 din SCJU Sibiu şi purtarea echipementelor complete în toate spaţiile în care se află pacienţi non Covid, respectiv uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuşi şi halat de supra protecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO