Eveniment

Un miner care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Un miner care a intrat să-şi salveze colegii s-a...

Autor: Loredana Ficiu

30.10.2017, 09:04 111

Directorul Spitalului Petroşani, Alin Vasilescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că la unitatea pe care o conduce au ajuns trei mineri.

Doi dintre aceştia, surprinşi de deflagraţie, au arsuri pe faţă şi pe membre, iar cel de-al treilea s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

"Doi dintre ei sunt încă la sală, cei cu arsuri la faţă şi la membre, se face evaluarea lor, iar al treilea este într-o stare satisfăcătoare, practic el este unul dintre salvatorii care a intrat după mineri şi este cu o intoxicaţie cu monoxid de carbon. Trei sunt la noi. Celălalt miner este la spitalul Lupeni", a spus Alin Vasilescu.

Patru mineri au fost răniţi, luni dimineaţă, în urma unei explozii cxare s-a produs în mina Uricani. Trei dintre ei au fost scoşi, iar cel de-al patrulea nu a fost găsit încă.

Minerii făceau lucrări de închidere la mina Uricani.

Primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu, declara că în mina Uricani lucrează mai multe echipe.

"La mină la Uricani, mină care se află în proces de închidere, lucrează mai multe echipe, una dintre ele, formată din patru mineri, lucra la o galerie de legătură între orizontul 300 şi orizontul 500.l, pe programul de închidere. S-a întâmplat ce s-a întâmplat acolo, nu ştim foarte clar, o explozie, nu se ştie exact. Trei dintre ei au fost scoşi afară, unul este căutat. Nu ştim dacă este în viaţă. Orizontul 300 se află la aproximativ 450 de metri adâncime", a spus primarul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO