Eveniment

Un martor al incendiului de la Matei Balş vorbeşte despre o explozie: Se dădeau comenzi scurte, se vedea că sunt profesionişti

Un martor al incendiului de la Matei Balş vorbeşte...

Autor: Andreea Tobias

29.01.2021, 12:27 196

Un bărbat internat într-un alt pavilion al Spitalului Matei Balş decât cel afectat de incendiu vorbeşte despre o explozie: „A fost o explozie fără multe flăcări, o lumină sau un flash la 20 de metri de unde mă aflu”. 

Martorul a declarat la Digi 24 că prima dată a auzit voci în curte, în jurul orei 4.45, s-a uitat pe geam şi a văzut câteva cadre medicale în curte.

Întrebat dacă a văzut flăcări, martorul a răspuns: „a fost o explozie fără multe flăcări, o lumină sau un flash la 20 de metri de unde mă aflu. În scurt timp au venit cadrele medicale - infirmiere şi asistente - au intrat în fiecare salon, ne-au explicat că a fost o problemă, să stăm liniştiţi. La un moment dat fumul devenise destul de înţepător, a trebuit să închidem fereastra. A fost fum, dar nu dăunător”.

Acesta a adăugat că nu a remarcat „strigăte patetice”: „Se dădeau comenzi scurte, se vedea că sunt profesionişti”.

Întrebat dacă pacienţii au căldură în saloane, martorul a spus că este internat de 18 zile, fiind „unul dintre cei mai vechi pacienţi”, dar nu i-a lipsit niciun minut apa caldă, căldura sau electricitatea şi nici nu ştie dacă în pavilionul unde a fost incendiul s-au folosit surse suplimentare de încălzire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO