Eveniment

Un mare oraş oferă „Vax Pass” pentru a putea intra la concerte sau alte activităţi cu public

Un mare oraş oferă „Vax Pass” pentru a putea intra...

Autor: Beatrice Dumitru

01.05.2021, 18:00 452

Cetăţenii oraşului Chicago care sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 ar putea primi un „Vax Pass” care să le permită să participe la evenimente pe timpul verii, cum ar fi concerte, meciuri şi alte activităţi cu public.

„Vax Pass” este o măsură pe care oficialii oraşului intenţionează să o lanseze în următoarele săptămâni, pe măsură ce eforturile de vaccinare ale oraşului trec de la gestionarea cererii mari pentru vaccinul COVID-19 la încurajarea celor care nu au fost încă imunizaţi, informează abc7chicago.

„Certificatele de vaccinare, precum Vax Pass, pot fi în concordanţă cu libertăţile civile, valorile şi principiile atunci când există o ameninţare gravă pentru sănătatea publică,” a spus Colleen Connell, director executiv al ACLU Illinois (Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile).

Planul este similar cu cel anunţat de Uniunea Europeană la începutul săptămânii, care permite cetăţenilor complet imunizaţi din SUA să plece în vacanţă în Europa.

Comisarul pentru sănătate publică al oraşului a explicat că nu este vorba despre un paşaport de vaccinare, ci de un document asemănător celor care oferă reduceri sau acces gratuit la muzee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO