Eveniment

Un functionar AVAS a fost prins in off-side

14.09.2006, 19:21 15

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a desfacut contractul de munca al unuia dintre angajatii institutiei, Carmen Cruceru, dupa ce o publicatie centrala a relatat ca reprezentantul AVAS a primit mita 500 de euro pentru facilitarea castigarii unei licitatii.
Un ziarist al Academiei Catavencu a contactat-o pe Carmen Cruceru, presedin-tele comisiei de licitatiei pentru vanzarea unor cladiri si autobuze ale firmei Sago RA din Turnu Magurele, dandu-se drept potential investitor, si i-a oferit 500 de euro. Cruceru a primit banii si s-a angajat sa faciliteze castigarea licitatiei, potrivit articolului.
AVAS a anuntat ieri ca presedintele institutiei, Razvan Orasanu, a decis desfacerea contractului individual de munca al lui Cruceru, pentru ca a incalcat un ordin al presedintelui AVAS, potrivit caruia la intalnirile cu potentialii investitori participa cel putin doi angajati ai AVAS.
O alta decizie a presedintelui a vizat sanctionarea disciplinara a conducerii Directiei Generale Executari Silite si Licitatii din cadrul institutiei. Corpul de control al presedintelui AVAS va initia un control intern administrativ care va verifica "amploarea fenomenului semnalat". "De asemenea, vor fi verificate toate licitatiile care au avut loc in ultima perioada la AVAS", spune institutia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO