Eveniment

Un fost ministru a depus plângere penală împotriva Laurei Codruţa Kovesi

Un fost ministru a depus plângere penală împotriva...

Autor: Florin Zafiu, Mediafax

20.08.2019, 15:55 469

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, s-a prezentat, marţi la Secţia de anchetare a magistraţilor pentru a depune o plângere pe numele fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi care ar fi lansat declaraţii ce ar fi influenţat finalitatea procesului ICA. 

„Am depus plângere penală împotriva doamei Kovesi. Azi (marţi, n.r.) am fost chemat să dau declaraţii. Nu e problemă de dovezi, audierea a durat mult pentru că este nevoie de tot istoricul procesului, tot istoricul mascaradei judiciare din procesul ICA. Am devoalat, încetul cu încetul, toate lucrurile, ilegalităţile, oribilităţile produse în proces, începând cu modul în care au acţionat instituţiile statului şi terminând cu declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi care au influenţat în mod direct finalitatea procesului”, a declarat la ieşirea din sediul SIIJ fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş.

Panţiş a mai spus că le-a explicat procurorilor care au fost, din punctul lui de vedere, ilegalităţile: „Ce este grav este că nu a funcţionat separaţia puterilor în stat. Este valabil pentru toate procesele din România soldate cu condamnări”.

În 8 august 2014, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO