Eveniment

Un fost fotbalist la Borussia, acum în echipa FMI pentru România

Un fost fotbalist la Borussia, acum în echipa FMI pentru...

Autor: Razvan Voican

10.12.2013, 21:59 346

Heiko Hesse, fost fotbalist profesionist legitimat la echipa Borussia Dortmund care a câştigat de mai multe ori campionatul Germaniei, face parte din echipa FMI care se ocupă de misiunile de evaluare ale noului acord cu România, fiind responsabil cu evaluările privind sistemul bancar.

Dincolo de background-ul sportiv mai neobişnuit pentru un expert al FMI, Hesse are în CV un doctorat în economie la Oxford University, precum şi poziţii la puternica firmă de consultanţă McKinsey şi la Banca Mondială.

În prezent este economist în Departamentul pieţe monetare şi de capital din FMI, unde lucrează pe probleme legate de crizele financiare. El urmăreşte componenta bancară din actualul program economic negociat de Ro­mânia cu Fondul.

Surse participante la negocieri afir­mă că echipa noului ne­gociator-şef pentru România Andrea Schaechter - de na­ţio­nalitate germană ca şi Hesse, se dovedeşte mai greu de convins.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO