Eveniment

Un director din Ministerul Afacerilor Externe susţine că au suplimentat secţiile de vot din străinătate cu buletine de vot

Un director din Ministerul Afacerilor Externe susţine...

Autor: Alexandru Costea

26.05.2019, 17:05 92

Iulian Ivan, director de coordonare în cadrul MAE, a declarat că ministerului a luat măsurile necesare pentru a suplimenta secţiile de vot din străinătate acolo unde există un flux mai mare de alegători, existând o singură solicitare, în Suedia, pentru a suplimenta cu 800 de buletine de vot.

"Vreau să fac câteva precizări legate de aceste aspecte care s-au vehiculat în media, cum că birourile electorale nu ar avea în dotarea necesară numărul suficient de buletine de vot. MAE a luat toate măsurile ca să fie distribuite către toate secţiile de votare, în special în Europa, un număr suficient, astfel încât să se asigure pe întreg procesul de votare că nu sunt sincope în ceea ce priveşte numărul de buletine de vot. Secţiile de votare au în dotare cabine, urne. ştampile suficiente. Ne-au asigurat să completăm birourile electorale cu membri, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii cât mai optime. Până în acest moment, o singură solicitare am avut din Suedia în care ni s-a solicitat transferul a 800 de buletine de vot, anticipând că este necesară suplimentarea şi s-a transferat de la o secţie de votare unde prezenţa este foarte mică. Suntem pregătiţi să transferăm buletine de vot de la cele mai apropiate secţii de votare către secţiile, având în vedere fluxul de alegători, necesită suplimentarea acestui număr", a declarat Iulian Ivan, într-o conferinţă de presă duminică.

În ceea ce priveşte informaţiile din spaţiul public referitoare la urnele suplimentare improvizate în secţiile de vot din străinătate, acesta a adeclarat că urnele sunt cele deja pregătite de secţiile de votare.

"Sunt urnele care se folosesc în secţiile de votare şi cele care pe parcursul votării s-au umplut, s-au sigilat şi poate că ceea ce au observat alegătorii erau urnele care erau pregătite pentru a le înlocui pe cele care urmau să se umple", a explicat Ivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO