Eveniment

Un descendent al familiei Swarovski a achizitionat o firma locala de parking

24.01.2010, 23:07 237

Compania austriaca Swarco, specializata in oferirea de solutiipentru managementul traficului, cu afaceri globale de 450 demilioane de euro in 2009, a achizitionat pe plan local 85% dinactiunile companiei romanesti de servicii de operare parcari autoParking Experts.

Swarco a fost fondata in urma cu 40 de ani de Manfred Swarovski,unul din descendentii familiei Swarovski, detinatorii branduluiSwarovski, cea mai mare companie producatoare de cristale dinlume.

Swarco a achizitionat actiunile de la casa de consultanta pentrufuziuni si achizitii, Capital Partners, actionarul majoritar alcompaniei romanesti. Valoarea tranzactiei nu a fost facutapublica.

In prezent, compania Parking Experts are in derulare contractede servicii pentru administrarea parcarilor hotelurilor Phoenicia(patru stele) si J. W Marriott (cinci stele) din Capitala.

"Strategia companiei Swarco pentru urmatoarea perioada este de ase extinde pe segmentul constructiei si administrarii de parcari inEuropa Centrala si de Est. Noi (Parking Experts - n.r.) ne-ampozitionat ca o societate specializata in servicii de operareparcari auto cu plata si distributie de sisteme de parcare Skidata.In urma achizitiei, Swarco vrea sa dezvolte compania si spreconstructia si administrarea de parcari in parteneriatpublic-privat", spune Gelu Andrei, directorul Expert Parking, caredetine 15% din actiunile companiei. "In momentul in careconcesionezi de la o primarie terenul pentru 49 de ani de exemplu,in primii zece ani iti recuperezi investitia, iar in urmatorii 39esti pe profit. Investitia intr-o parcare se ridica la cateva zecisau chiar sute de milioane de euro", mai spune Gelu Andrei.

Compania Swarco deruleaza deja proiecte in colaborare cuprimariile, unul dintre acestea fiind implementarea sistemului demanagement al traficului din Bucuresti. Compania Parking Experts afost infiintata in urma cu doi printr-o investitie de 120.000 deeuro, actionarii companiei fiind casa de consultanta pentru fuziunisi achizitii Capital Partners, care detinea 85% din participatii,si Gelu Andrei care are 15% din actiuni.

Swarco, care in 2008 a avut afaceri de circa 814.000 de europotrivit datelor de la Ministerul Finantelor, mai detine pe piatalocala o fabrica de producere vopsele si lacuri in Targoviste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO