Eveniment

Un deputat USR face publică pensia pe care o va primi şeful poliţiei din Caracal, de peste 12.000 de lei pe lună. "Va îngroşa rândurile pensionarilor speciali"

Un deputat USR face publică pensia pe care o va primi...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

03.08.2019, 10:59 464

Deputatul USR Claudiu Năsui scrie despre pensia pe care o va primi Nicolae Mirea, şeful demis al Poliţiei Caracal, după ce acesta a făcut o solicitare să iasă din câmpul muncii. Pensia poliţistului va fi de 12.000 de lei, deşi a fost considerat vinovat pentru cum s-a acţionat în cazul crimei.

"Aşa-zisele demisii se dovedesc a fi praf în ochi. Aflăm la o săptămână după cazul care a zguduit România că unul din responsabilii proastei gestionări de situaţie şi-a depus cererea de pensionare. Şeful poliţiei Caracal, Nicolae Mirea, în vârstă de 51 de ani, s-a hotărât să îngroaşe rândurile pensionarilor speciali şi să nu mai aştepte procedurile de destituire, deşi acestea erau anunţate. Astfel, omul care nu îşi reproşează nimic în cazul Alexandrei va ieşi la pensie de pe poziţia înaltă pe care o ocupă şi va încasa din banii contribuabililor pe care nu a reuşit să îi protejeze o suma de aproximativ 12.000 de lei, pe lună. Aceasta este lupta împotriva criminalităţii, în viziunea PSD", scrie Claudiu Năsui, pe Facebook.

Fostul şef al Poliţiei Caracal, comisarul şef Nicolae Mirea, demis din funcţie ca urmare a modului în care a acţionat în cazul dispariţiei Alexandrei, vrea să iasă la pensie. „Deja a depus raportul pentru începerea procederii de ieşire la pensie", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Nicolae Mirea lucrează în cadrul Poliţiei Caracal din 1990, iar din decembrie 2017 a ocupat funcţia de şef al instituţiei.

Mirea a fost demis după intervenţia în cazul Alexandrei. El declara pentru MEDIAFAX că, din punctul său de vedere, poliţiştii au acţionat „perfect” şi nu are ce să îşi reproşeze.

Soţia poliţistului demis de la conducerea Poliţiei Caracal, Nicolae Mirea, este, la rândul ei, şefa postului de poliţie Osica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO