Eveniment

Un crater de 200 metri pătraţi a apărut în centrul oraşului Ocna Mureş - VIDEO

Autor: Mediafax

22.12.2010, 15:36 164

Autorităţile din Ocna Mureş au evacuat, miercuri, bunurile dinsediul Administraţiei Financiare din oraş, din două locuinţe şidintr-o florărie, construcţii aflate în apropierea zonei în cares-a surpat o galerie a fostei mine de sare, măsura fiind luatădeoarece craterul format avansează.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentruSituaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Bălaş, craterul avansează totmai mult, diamentrul acestuia ajungând la aproximativ 10 de metri,astfel încât s-a decis evacuarea bunurilor din două locuinţe dinzonă, din sediul Administraţiei Financiare şi dintr-o florărie,construcţii în care au apărut deja fisuri.

Conform sursei citate, în zonă a fost interzis accesul, a fostoprită furnizarea energiei electrice, a gazului şi a apei potabile,iar circulaţia rutieră pe străzile Mihai Eminescu şi Nicolae Iorgaa fost închisă.

Bălaş a spus că la ora 13.00 a început şedinţa Comitetuluipentru Situaţii de Urgenţă, întâlnire la care participă, pe lângăautorităţile judeţene şi locale, specialiştii unor instituţiiabilitate în găsirea unor soluţii pentru oprirea fenomenului.

Alina Bălaş a afirmat că, după această şedinţă, la Ocna Mureşurmează să se ia măsuri suplimentare în zona afectată de surpareade teren.

. Citiţi mai mult despre craterul apărut în centrul oraşului OcnaMureş pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO