Eveniment

Un ceh preia conducerea Xerox Romania si Moldova

29.07.2009, 19:45 23

Directorul general al Xerox Cehia si Slovacia, Petr Sichrovsky, va prelua conducerea operatiunilor grupului american in Romania si Republica Moldova de la 1 august, potrivit unui anunt al companiei.

Sichrovsky il va inlocui pe Marius Persinaru, fostul director general al Xerox Romania si Republica Moldova, avansat pe pozitia de vicepresedinte operational in cadrul unei divizii regionale a grupului american.

Noul sef al Xerox Romania si Republica Moldova s-a alaturat Xerox Cehia in aprilie 1997, in cadrul departamentului de vanzari. De atunci, Sichrovsky a detinut o serie de functii importante in companie, fiind numit seful operatiunilor Xerox in Cehia si Slovacia in februarie 2004.

Pe intreaga durata a mandatului lui Sichrovsky, Xerox Cehia si Slovacia a obtinut cresteri continue ale cifrei de afaceri, in conditii de profitabilitate, se arata intr-un comunicat al Xerox Romania si Republica Moldova.

Functia de director general al Xerox Cehia si Slovacia va fi preluata de Libor Holik, actualmente director Industry Business in cadrul filialei.

Cu o activitate de 40 de ani pe piata locala, Xerox Romania si Republica Moldova este subsidiara a companiei americane Xerox.

In 2008, veniturile Xerox Romania si Republica Moldova au depasit 72 de milioane de dolari, in crestere de 18% fata de anul precedent.

Marius Persinaru, 45 de ani, directorul general al Xerox Romania & Moldova, sucursala unuia dintre cei mai mari furnizori de imprimante si copiatoare din lume, a fost promovat in functia de vicepresedinte operational pe pietele emergente ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO