Eveniment

Un bancher de la Goldman Sachs a demisionat după ce a câştigat milioane din criptomonede

Un bancher de la Goldman Sachs a demisionat după ce a...

Autor: Dorin Oancea

16.05.2021, 08:00 4761

Aziz McMahon, directorul general şi şeful vânzărilor pe pieţe emergente la Goldman Sachs Londra, a demisionat după ce a câştigat o avere investind în criptomonede, potrivit unor surse din industrie citate de CNBC.

Se crede că McMahon a încasat din tranzacţiile cu criptomonede cel puţin 10 milioane de lire sterline (14 milioane de dolari), au spus sursele citate.

Rapoarte anterioare ale eFinancial Careers şi The Guardian spuneau că McMahon a părăsit Goldman după ce a câştigat bani din dogecoin.

Goldman Sachs a confirmat, la solicitarea CNBC, plecarea lui McMahon, dar a refuzat să comenteze. McMahon nu a fost disponibil imediat pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC prin LinkedIn.

Ether, activul digital în care se spune că a investit McMahon, a crescut cu peste 400% de la începutul anului. Creat la şase ani după bitcoin, ether se bazează pe o tehnologie cunoscută sub numele de Ethereum.

Bitcoin şi alte criptomonede au fluctuat extrem de mult în ultima vreme. Miercuri, întreaga piaţă a scăzut cu 365,85 miliarde de dolari, după un tweet al lui Elon Musk care a declarat că Tesla va înceta să accepte plăţi în bitcoin din cauza preocupărilor de mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO