Eveniment

Un alt gigant tech se pregăteşte de disponibilizări masive: Facebook anunţă un val de concedieri care va afecta mii de angajaţi

Un alt gigant tech se pregăteşte de disponibilizări...

Autor: Andreea Tobias

07.11.2022, 11:29 4382

Meta, compania mamă a Facebook, pregăteşte disponibilizări pe scară largă în această săptămână, relatează Wall Street Journal.

Meta intenţionează să înceapă concedierile pe scară largă în această săptămână. Concendierile vor afecta mii de angajaţi, a scris Wall Street Journal, citat de Reuters.

Meta, compania mamă a Facebook, a prognozat în octombrie un trimestru slab şi costuri semnificativ mai mari anul viitor. Perspectivele dezamăgitoare vin în contextul în care Meta se confruntă cu încetinirea creşterii economice globale, cu concurenţa din partea TikTok, cu modificările aduse de Apple în materie de confidenţialitate şi cu îngrijorări legate de cheltuielile masive pentru metavers.

Directorul executiv Mark Zuckerberg a declarat că se aşteaptă ca investiţiile în metavers să dureze aproximativ un deceniu pentru a da roade.

Între timp, el a fost nevoit să îngheţe angajările, să închidă proiecte şi să reorganizeze echipele pentru a reduce costurile.

Compania şi-a redus în iunie planurile de angajări ale unor ingineri cu cel puţin 30%, Zuckerberg avertizându-i pe angajaţi să se pregătească pentru o criză economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO