Eveniment

Ultimul proiect PSD: Partidul cere schimbarea protocolului de testare: Să fie testaţi şi cei care au intrat în contact cu persoanele pozitive

Ultimul proiect PSD: Partidul cere schimbarea...

Autor: Gabriel Pecheanu

02.11.2020, 13:52 40

Social-democraţii cer schimbarea protocolului de testare pentru COVID-19, astefl încât să fie testate şi persoanele care au intrat în contact cu cele pozitive, spune prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea.

„Suntem singura ţară europeană care a rămas încremenită în proiectul iniţial, şi anume se testează gratuit de către statul român doar pacienţii care au deja simptome - febră, frisoane şi aşa mai departe. Din păcate, li se refuză contacţilor acestor persoane să se testeze gratuit. Nu toţi românii au venituri substanţiale, aşa că le este foarte greu să plătească testele efectuate la clinicile private. Un test poate să ajungă chiar la 500 de lei, ceea ce e foarte mult. Trebuie să fie testate şi persoanele care au o susţiciune că au SARS-COV2 sau care au intrat în contact cu o persoană pozitivă”, spune Gabriela Firea.

Ea spune că actuala definiţie de caz este foarte restrictivă şi „practic îi trimite pe toţi românii la clinicile private”.

„Cerem Guvernului să schimbe definiţia de caz şi Ministerul Sănătăţii prin DSP-uri să îndrume toate persoanele care sună la DSP să fie repartizate la clinicile de stat astfel încât să fie testate gratuit”, mai afirmă Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO