Eveniment

Ultima zi pentru Merkel. Cine va conduce Germania? Partidul Social-Democrat şi Uniunea Creştin-Democrată, la egalitate în urma scrutinului din Germania

Ultima zi pentru Merkel. Cine va conduce Germania?...

Autor: Mihai Draghici

26.09.2021, 19:27 698

Partidul Social-Democrat (SPD) şi Uniunea Creştin-Democrată (CDU) sunt la egalitate în urma scrutinului parlamentar federal din Germania, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), avându-l candidat la funcţia de cancelar pe Olaf Scholz, a obţinut 25% din voturi, în timp ce Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU), care îl are candidat pentru postul de cancelar pe Armin Laschet, este la acelaşi nivel (25), potrivit unui sondaj efectuat la comanda postului ARD, citat de publicaţia Bild.

Un alt sondaj, efectuat de postul ZDF, plasează Partidul Social-Democrat la nivelul de 26% şi Uniunea Creştin-Democrată (CDU/CSU) la 24%.

Indiferent de situaţie cele două formaţiuni vor avea nevoie de coaliţii pentru a forma viitorul guvern.

Alianţa '90 / Verzi (ecologistă) a obţinut 14,5-15% din voturi, iar Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 11-12%. Formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 11-12%, iar partidul Die Linke (stânga) este la nivelul de 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO