Eveniment

UEFA amână Campionatul European 2020 pentru 2021, pe fondul crizei epidemice cauzată de Covid-19

Campionatul European trebuia să aibă loc anul acesta în perioada 12 iunie - 12 iulie în oraşe din 12 ţări din Europa, inclusiv Bucureşti.

Campionatul European trebuia să aibă loc anul acesta în perioada 12 iunie - 12 iulie în oraşe din 12 ţări din Europa, inclusiv Bucureşti.

Autor: Răzvan Botea

18.03.2020, 00:03 73

Campionatul European de Fotbal se va organiza, cel mai probabil, în perioada 11 iunie 2021 - 11 iulie 2021.

Campionatul European din această vară a fost amânat până în 2021, o decizie fără precedent cauzată de pandemia coronavirusului, a decis UEFA, potrivit ziarului britanic The Guardian. Organul de conducere al fotbalului european a organizat o videoconferinţă extraordinară cu cele 55 de asociaţii naţionale de fotbal ale continentului. Federaţia de fotbal norvegiană a fost prima care a trimis vestea că turneul a fost amânat până anul viitor. La scurt timp UEFA a confirmat oficial informaţia.

Noile date propuse pentru organizarea celui mai aşteptat eveniment din fotbalul european sunt vineri 11 iunie până duminică 11 iulie 2021.„Suntem la cârma unui sport pe care un număr mare de oameni îl trăiesc şi respiră, care a fost doborât de acest adversar invizibil şi în mişcare rapidă. În momente ca acestea, comunitatea de fotbal trebuie să manifeste responsabilitate, unitate, solidaritate şi altruism“, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, citat de ziarul britanic. Turneul trebuia să aibă loc anul acesta în perioada 12 iunie - 12 iulie în oraşe din 12 ţări din Europa, inclusiv Bucureşti.

România urma să găzduiască patru meciuri. „Haideţi să aşteptăm decizia finală. Indiferent de ce se întâmplă, cu siguranţă putem să ne încadrăm cu toate stadioanele în aceste termene. Sunt investiţii pe care le considerăm ca fiind de importanţă maximă, cu impact pe termen lung, nu doar pentru EURO 2020 şi sunt obiective necesare României“, a declarat ministrul sportului Ionuţ Stroe, citat de Mediafax, în legătură cu finalizarea stadioanelor româneşti în vederea găzduirii meciurilor din cadrul evenimentului. Amânarea a fost aşteptată după ce Premier League şi competiţiile UEFA Champions League şi Europa League au fost suspendate săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO