ZF Transilvania

UBB Cluj pune la bătaie 8.000 de locuri bugetate pentru cursurile de licenţă şi master

UBB Cluj pune la bătaie 8.000 de locuri bugetate pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

22.05.2018, 17:25 181

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca pune la dispoziţie, pentru anul universitar 2018-2019, 8.000 de locuri bugetate pentru admiterea la cursuri de licenţă şi master. UBB va scoate la concurs, în total, pentru anul universitar 2018-2019 un număr de 4.958 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, peste 9.300 de locuri în regim cu taxă şi 2.700 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

Din aceste locuri bugetate, 60 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 161 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, iar alte 168 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara graniţelor ţării.

La nivel master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2018-2019, un număr 3.382 de locuri la buget şi 6.218 de locuri la taxă. Un număr de 268 dintre locurile bugetate sunt alocate domeniilor prioritare, alte 18 locuri sunt destinate studenţilor rromi, iar 82 sunt destinate etnicilor români din afara graniţelor ţării.

Candidaţii vor putea alege între cele 244 de programe de licenţă (învăţământ cu frecvenţă şi la distanţă), respectiv cele 222 de programe de master (învăţământ cu frecvenţă sau frecvenţă redusă). Admiterea în anul universitar 2018-2019 vine cu noutăţi în ceea ce priveşte specializările oferite, UBB propunând două specializări noi la nivel licenţă, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului - Specializarea Management şi audit de mediu (limba română), respectiv la Facultatea de Istorie şi Filosofie - Specializarea Studii de securitate (învăţământ la distanţă).

De asemenea, UBB propune 4 specializări noi de master: Management curricular (limba română), oferit de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Sisteme informatice avansate: modelare, proiectare, dezvoltare (limbile germană şi engleză), în cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică, Muzică bisericească ecumenică (limba maghiară), propus de Facultatea de Teologie Reformată, respectiv Arte digitale interactive (limba română), oferit de Facultatea de Teatru şi Televiziune.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 11 şi 29 iulie 2018. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile.

laurenţiu.cotu@zf.ro      

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO