Eveniment

Tusk: Fără respectarea regulilor Schengen nu există nicio şansă de soluţionare a crizei migraţiei

Tusk: Fără respectarea regulilor Schengen nu există...

Autor: Raluca Manga

03.03.2016, 14:41 92

"Trebuie să evităm să credem într-o iluzie, potrivit căreia, în loc de respectarea integrală a regulilor Schengen, ar putea exista o altă soluţie europeană, uşoară şi convenabilă. Respectarea regulilor Schengen nu va rezolva criza migraţiei. Sunt perfect conştient de asta. Însă fără de acest lucru nu aveam nicio şansă să o soluţionăm", a averizat Donald Tusk, potrivit unui document publicat pe site-ul instituţiei.

Acesta a mai subliniat că Grecia este statul cei mai puternic afectat de criza migraţiei, reluându-şi declaraţiile făcute la Atena în urmă cu două saptamâni, potrivit cărora excluderea statului elen din Schengen nu va rezolva această criză.

"Grecia face parte din Schengen, din zona euro şi din Uniunea Europeană şi aşa va rămâne", a afirmat Tusk.

Preşedintele Consiliului European efectuează joi vizite la Atena şi Ankara, ultimele etape în cadrul unui turneu în ţările de pe ruta imigranţilor care vor să ajungă în Europa de Nord.
Comisia Europeană a propus oficial, miercuri, acordarea a 700 de milioane de euro, în următorii trei ani, statelor membre UE care se confruntă cu crize generate de imigranţi, 300 de milioane urmând să fie oferite de urgenţă Greciei, unde aproximativ 10.000 de persoane sunt în continuare blocate la frontiera cu Macedonia.
Alte 400 de milioane de euro vor fi destinate, până în anul 2018, ţărilor Uniunii Europene care se confruntă cu crize umanitare asociate migraţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO