Eveniment

Turiştii din Maramureş vopsesc ouă; sunt aşteptaţi cu carne de miel, sarmale şi horincă, de Paşti

Turiştii din Maramureş vopsesc ouă; sunt aşteptaţi...

Autor: Vasile Magradean

21.04.2019, 08:57 155

O pensiune din satul Rohia, situată la 3 km de Mănăstirea Rohia, unde a locuit şi este înmormântat părintele Nicolae Steinhardt, este una dintre cele mai vizitate de turişti, care au făcut rezervări pentru perioada de Paşte încă din luna decembrie 2018.

„Toată pensiunea este ocupată, rezervată total din luna decembrie 2018. Avem 28 de locuri de cazare în 13 camere, închiriate la un preţ de 200 de lei pe noapte, pachetul de trei zile de Paşte. Oferim turiştilor masă festivă de Paşte cu preparate tradiţionale - miel, sarmale, şuncă de porc, pălincă, iar în Vinerea Mare turiştii asistă la vopsirea ouălor roşii cu coji de ceapă. În noaptea de Înviere se merge pe jos sau cu maşina 3 km până la Mănăstirea Rohia pentru Slujba de Înviere. În ziua de Paşti se merge la cimitirul din sat se dau ouă roşii peste morminte, aşa este tradiţia”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Iov Gherman, proprietarul pensiunii.

Potrivit acestuia, oaspeţii pot face grătar sau pot sta în grădină, iar unele camere au balcon cu vedere la munte. Peste tot este conexiune WiFi gratuită.

O altă pensiune, din Călineşti, oferă cazare cu demipensiune la un tarif de 250 lei/noapte/persoană, putând fi închiriată doar integral, unui singur grup.

„Preţul de închiriere integrală pentru 5 nopţi unui grup de 12 persoane este 15.000 lei. Pachetul include masa festivă cu meniu care include platouri reci, ciorbă, miel umplut, sarmale, prăjituri, cozonaci, pâine de casă, dar şi horincă, vin, bere. Pensiunea dispune de 12 locuri de cazare”, au spus reprezentanţii pensiunii.

O altă pensiune din comuna Săpânţa, unde se află Cimitirul Vesel, oferă cazare de Paşti la un tarif de 180 lei/noapte/persoană pentru patru nopţi, având 10 locuri de cazare.

„Pachetul include masă festivă cu bucate tradiţionale – drob de miel, ciorbă, friptură de miel, cozonac, pască, toate stropite cu horincă şi vin sfinţit la biserica din Cimitirul Vesel”, au arătat reprezentanţii pensiunii.

O pensiune din oraşul Borşa oferă un pachet de Paşti la un tarif de 300 de lei/ noapte/persoană, pentru un sejur de 4 nopţi, cu masă festivă inclusă, respectiv aperitiv tradiţional bogat, ciorbă de miel, friptură de miel la tavă, sărmăluţe la cuptor, pâine şi prăjituri de casă, dar şi afinată şi horincă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO