Eveniment

Turismul face paşi timizi către revenire: în iulie 2020 numărul sosirilor în unităţile de cazare din România a scăzut cu 44% faţă de sosirile din aceeaşi lună din 2019. „România trebuie să se promoveze ca o destinaţie ecologică, rurală, iar românii au început să meargă foarte mult la pensiuni.“

Turismul face paşi timizi către revenire: în iulie...

Autor: Miruna Diaconu

03.09.2020, 17:50 133

Sosirile turiştilor români în structurile de cazare de pe litoral au crescut de la 25,5% din totalul sosirilor din România la 34,6%.

În luna iulie, numărul sosirilor în structurile de cazare din România a scăzut cu 44% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Totuşi, în luna iulie scăderea a fost mai mică faţă de luna iunie a acestui an, când numărul sosirilor a scăzut cu 74,5% faţă de luna iunie a anului trecut. Turismul dă semne de revenire, astfel că scăderile au început de la lună la lună să fie mai mici.

În luna iulie, au călătorit circa 800.000 de turişti români, pe când în luna iulie a anului trecut, numărul de turişti sosiţi în structurile de cazare din România a fost de 1,3 milioane turişti.

Datele de la INS arată faptul că în luna iulie a crescut numărul turiştilor sosiţi pe litoral comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Astfel, în staţiunile de pe litoralul românesc, în luna iulie, au fost 34,6% din totalul turiştilor sosiţi în unităţile de cazare din România, comparativ cu 25,5% în luna iulie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO