Eveniment

Turcii dezvăluie cum ar urma să arate moscheea de la Bucureşti. Galerie FOTO

Vedeţi aici cum ar urma să arate moscheea de la Bucureşti. Galerie FOTO

Vedeţi aici cum ar urma să arate moscheea de la Bucureşti. Galerie FOTO

Autor: Gândul

20.05.2017, 13:34 273

Planşe model cu proiectul marii moschei de la Bucureşti au fost publicate de Diyanet, instituţia turcă ce se ocupă de Afacerile Religioase. Conform datelor turce, moscheea ar urma să aibă o capacitate de 1.500 de oameni, iar construcţia ar urma să înceapă în acest an.

Autoritatea turcă de supervizare a afacerilor religioase, Diyanet, a publicat pe siteul său imagini-model cu moscheea care ar urma să se construiască la Bucureşti.
Conform instituţiei, clădirea ar urma să aibă o capacitate de 1.500 de persoane, cafenea, sală de evenimente, bibliotecă, bucătării, fântâni, un centru sportiv, un restaurant. Construcţia ar urma să înceapă în 2017, conform turcilor.

În martie 2016, în timpul vizitei preşedintelui turc Erdogan în România, acesta a anunţat că moscheea de la Bucureşti a intrat în faza de obţinere a autorizaţiilor, lucru confirmat şi de preşedintele Klaus Iohannis, care a arătat că în primul rând Primăria Capitalei trebuie să autorizeze lucrările.

Citiţi aritoclul integral pe www.gandul.info

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO