Eveniment

Turcia cere un nou acord cu UE. Erdogan, avertisment adresat lui Merkel: „Nu mai putem suporta povara migranţilor”

Turcia cere un nou acord cu UE. Erdogan, avertisment adresat lui Merkel: „Nu mai putem suporta povara migranţilor”

Autor: Marius Cota

22.08.2021, 16:18 3237
"Un nou val de migraţie este inevitabil dacă nu se iau măsurile necesare în Afganistan şi Iran. Turcia, care are deja cinci milioane de refugiaţi, nu poate suporta o povară suplimentară a migranţilor", i-a spus Erdogan lui Merchel, potrivit AFP.
 
Erdogan i-a transmis, vineri, un mesaj asemănător şi primului ministru grec, Kyriakos Mitsotakis. De asemenea, el a acuzat Bruxelles-ul că este „evaziv” în ceea ce priveşte cererea Ankarei de a revizui acordul din 2016, între Turcia şi Uniunea Europeană. 
 
Acordul prevede o asistenţă financiară acordată Turciei pentru primirea refugiaţilor, trimiterea migranţilor ilegali din insulele greceşti în Turcia, dar şi accelerarea procesului de aderare a Turciei la UE şi libera circulaţie a cetăţenilor turci.
 
La rândul său, Angela Merkel, a spus că evacuarea persoanelor din Afganistan rămâne principala prioritate.
 
„Cele două ţări vor continua să coopereze strâns pentru a sprijini activitatea organizaţiilor internaţionale, în special a agenţiilor ONU de ajutorare a refugiaţilor, în Afganistan şi în ţările vecine”, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO