Eveniment

Trenul care deraiat în Dolj aparţine companiei private GFR(Grup Feroviar Român). Mecanicul trenului de marfă riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare

Trenul care deraiat în Dolj aparţine companiei private...

Autor: Alexandru Nanu

12.08.2018, 15:29 281

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a transmis în această după-amiază că circulaţia feroviară este închisă pe raza SRCF Craiova, între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine, din cauza deraierii unor vagoane din compunerea unui tren de marfă, aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare transportator privat de marfă pe calea ferată, parte a grupului Grampet, este o societate cu capital social integral privat, având ca obiect principal de activitate prestarea serviciilor de transport feroviar de mărfuri şi a serviciilor conexe transportului feroviar.

Compania, condusă de omul de afaceri Gruia Stoica, a avut o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de euro şi aproape 2.800 de angajaţi.

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere.

Potrivit CFR, vagoanele deraiate s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în judeţul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmeşte dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, infracţiune specifică lucrătorilor de cale ferată, şi distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situaţii este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Traficul feroviar este blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat duminică dimineaţă. Podul peste care a trecut trenul deraiat s-a rupt sub greutatea garniturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO