Eveniment

Trei sportivi din România vor juca în ziua a şasea la US Open

Trei sportivi din România vor juca în ziua a şasea la...

Autor: Andrei Ionascu

03.09.2016, 13:02 85

De la ora 18.00, pe arena Arthur Ashe, Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) va juca împotriva maghiarei Timea Babos (poziţia 34 WTA) în turul trei a competiţiei de la Flushing Meadows.

Babos şi Halep s-au mai confruntat de trei ori, iar românca a câştigat două dintre acestea în minimum de seturi (la Bucureşti în 2013, pe zgură, şi la Guangzhou în 2015 pe hard). Sportiva din Ungaria s-a impus în trei seturi într-un meci de Fed Cup disputat în 2014.

Înainte de această ediţie, Timea Babos nu trecuse niciodată de primul tur la US Open. În primele două tururi, Babos a învins jucătoare mult mai slab clasate, austriaca Barbara Haas (locul 141 WTA) şi olandeza Richel Hogenkamp (165 WTA). Babos nu a câştigat niciun turneu în 2016, dar a făcut finală la Florianopolis şi sfert de finală la Cincinnati.

De cealaltă parte, Halep vrea să-şi egaleze sau chiar să-şi depăşească performanţa din 2015, când s-a oprit în semifinale la US Open. În această săptămâna, românca le-a învins fără prea mari probleme pe belgianca Kirsten Flipkens (56 WTA) şi pe cehoaica Lucie Safarova (44 WTA). În acest an, Halep a câştigat trei turnee WTA (la Madrid, Bucureşti şi Montreal) şi a bifat un sfert de finală la Wimbledon.

Dacă va trece de Timea Babos, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei din partida Carla Suarez-Navarro (Spania, 12 WTA) - Elena Vesnina (Rusia, 20 WTA).

Într-un meci programat tot la ora 18.00, pe terenul 5, Jean-Julien Rojer şi Horia Tecău vor juca împotriva dublului Mate Pavic/Michael Venus (Croaţia/Noua Zeelandă), în turul doi.

Pavic (23 de ani) şi Venus (28 de ani) au câştigat singura confruntare precedentă, în finala turneului pe zgură de la Nice din 2015. Croatul şi neozeelandezul au avut un an foarte bun la dublu, au câştigat 28 de meciuri din 39 şi patru turnee (la Auckland, Montpellier, Marsilia şi Hertogenbosch).

Rojer şi Tecău au experienţa de partea lor, au fost cotaţi cu a cincea şansă la câştigarea trofeului şi au de apărat sfertul de finală din 2015 la US Open. În acest sezon, olandezul şi românul au câştigat un singur turneu (pe zgura de la Madrid), au un sfert de finală la Australian Open şi o finală la Cincinnati.

Pe terenul 13, de la ora 18.00, Monica Niculescu şi Vania King vor juca împotriva gemenelor Lyudmyla şi Nadiya Kichenok, din Ucraina. Acestea ocupă locurile 65, respectiv 67 în clasamentul de dublu şi au câştigat turneul de la Florianopolis, Brazilia, disputat pe suprafaţă rapidă.

Monica Niculescu se află la cea mai bună clasare în ierarhia de dublu a WTA, pe locul 15. Deşi evoluează şi în competiţiile de simplu (se află pe locul 58 în lume), Niculescu a disputat 39 de meciuri la dublu în acest an, dintre care 28 au fost victorii. Românca a câştigat trei turnee (la Shenzhen, alături de Vania King; la Washington, alături de Yanina Wickmayer; la New Haven, alături de Sania Mirza) şi a reuşit o finală (la Montreal, cu Simona Halep), toate pe hard.

După ora 23.00, pe terenul 13, americanca Bethanie Mattek şi românul Horia Tecău îi vor întâlni pe mexicanul Santiago Gonzalez şi pe americanca Abigail Spears, în primul tur al probei de dublu mixt. Mattek şi Tecău fac pereche pentru prima dată după trei ani, dar sunt consideraţi favoriţi, prin prisma poziţiilor ocupate în clasamentul individual de dublu. Americanca este pe locul 16, în timp ce românul se află pe 9. Mattek şi Tecău au câştigat Australian Open în 2012 şi au fost cotaţi cu a treia şansă de a triumfa în acest an la US Open.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO