Eveniment

Trei focare noi de COVID-19 în Iaşi: În total au fost depistaţi peste 20 de infectaţi la o firmă din Moţca, o secţie de spital şi un centru social

Trei focare noi de COVID-19 în Iaşi: În total au fost...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

24.09.2020, 16:15 2095

Trei focare noi de COVID-19 au apărut la Iaşi, fiind vorba de nouă persoane bolnave la o firmă din Moşca, nouă la Secţia de Recuperare Cardiovasculară şi Medicina Muncii şi alte patru la Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban”, din oraş.

Potrivit DSP Iaşi, nouă persoane de la o firmă din comuna Moţca au fost testate pozitiv, în prezent acestea fiind izolate instituţionalizat sau la domiciliu. Aici s-a dezinfectat spaţiul şi s-a luat decizia carantinării celor 11 contacţi de la locul de muncă, în sediul punctului de lucru, pentru a nu se întrerupe producţia, urmând ca în cazul apariţiei simptomelor să apeleze serviciul 112.

Alte nouă cazuri de COVID-19 au apărut la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, la Secţia de Recuperare Cardiovasculară şi Medicina Muncii.

Cazurile pozitive au fost izolate instituţionalizat sau la domiciliu şi s-a dezinfectat spaţiul de lucru, iar tot personalul secţiei contact cu pozitivii urmează să fie retestat.

Un focar nou a apărut şi la Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban” Iaşi. Aici sunt patru cazuri de COVID-19, dintre care trei la beneficiari şi un caz la un angajat.

Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi în centru, iar persoana angajată este în izolare la domiciliu. Contacţii direcţi sunt carantinţi şi supravegheaţi în Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban” Iaşi, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO