Eveniment

Tranzactiile cu terenurile Nokia, anchetate de DNA

19.03.2008, 19:25 14

Serviciul Teritorial Cluj al DNA a anuntat ieri ca a demarat o investigatie legata de achizitia de terenuri din jurul fabricii Nokia, existand suspiciuni ca anumite persoane au cumparat speculativ terenuri in zona stiind ca acolo urmeaza sa fie realizata investitia producatorului finlandez.
"Investigatia DNA priveste imprejurarile in care anumite persoane fizice si juridice au achizitionat terenuri in comuna Jucu, anterior relocarii fabricii si incheierii contractului de asociere, existand suspiciuni ca respectivele persoane au beneficiat de informatii potrivit carora compania Nokia urma sa deschida o fabrica pe acele terenuri. Utilizarea unor informatii care nu erau destinate publicitatii putea sa aduca beneficiarilor foloase necuvenite prin cresterea valorii terenurilor achizitionate", au declarat reprezentantii DNA.
Acestia nu au dorit sa ofere mai multe detalii mentionand ca ancheta este in desfasurare. Totusi oficialii DNA au precizat ca au solicitat informatii si documente atat Consiliului Judetean Cluj (CJC), cat si altor institutii publice.
Presedintele CJC Marius Nicoara a confirmat solicitarea DNA. "Deoarece nu avem nimic de ascuns, am dispus compartimentelor de specialitate din CJC si conducerii Tetarom sa pregateasca si sa inainteze catre DNA copii ale tuturor documentelor solicitate", a declarat Nicoara.
Valoarea terenurilor in zona in care se afla fabrica Nokia a crescut in ultimul an de circa 100 de ori. Reprezentantii agentiilor imobiliare afirma ca preturile terenurilor in zona Jucu se ridica in prezent si pana la 80 - 100 de euro pe metru patrat, fata de un euro metrul patrat in urma cu un an.
Presedintele Consiliului Judetean a exclus posibilitatea ca anumite persoane fizice si juridice sa fi cumparat terenuri in comuna Jucu inainte de a fi facuta publica oficial intentia de asociere cu Nokia.
"Noi am tinut in secret informatiile referitoare la Nokia, acestea fiind strict confidentiale. Noi am discutat cu Nokia despre alte amplasamente din judet si doar in ultima clipa s-au decis asupra terenului de la Jucu", a declarat Nicoara.
Oficialii Nokia nu au dorit sa faca niciun comentariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO